HALLE VIERT DIT JAAR VOLUIT CARNAVAL !

HALLE VIERT DIT JAAR VOLUIT CARNAVAL ! 568 801 Carnaval Halle

HALLE VIERT DIT JAAR VOLUIT CARNAVAL !

De kogel is door de kerk. Op 26, 27 en 28 maart 2022 viert Halle carnaval, zonder beperkingen! Halle is daarmee de eerste carnavalsstad die opnieuw een volwaardig carnavalsfeest organiseert. Omdat dat wellicht nog meer feestvierders dan normaal zal lokken, nemen de stad en organisator Halattraction extra veiligheidsmaatregelen. Zo kunnen we met z’n allen na twee jaar eindelijk weer volop en veilig carnaval vieren!

Gunstige evolutie in de pandemie

Afgelopen vrijdag besliste het Overlegcomité om vanaf 7 maart 2022 de coronabarometer op geel te zetten. Dat betekent meteen ook groen licht voor Carnaval Halle met alles erop en eraan op 26, 27 en 28 maart! Omdat ook in Halle de voorbije weken de coronacijfers gunstig evolueerden, troffen organisator Halattraction, de stad en de veiligheidsdiensten achter de schermen al de nodige voorbereidingen voor een volwaardig carnavalsfeest. Iedereen heeft in de afgelopen periode immense inspanningen geleverd om er klaar voor te zijn, en dat terwijl het nog onzeker was of carnaval ook echt plaats zou kunnen vinden.

Nieuw tijdens Carnaval Halle 2022

Herbruikbare bekers

De stad en organisator Halattraction zetten samen met de Halse horeca hun schouders onder een duurzaam carnavalsfeest. Daarom zullen de cafés vanaf dit jaar enkel gebruik maken van herbruikbare bekers. Op de kermis is dat niet het geval, maar daar geldt de verplichting om het afval te sorteren. Daarvoor zijn extra vuilnisbakken en vuilniseilandjes voorzien.

Extra veiligheidsmaatregelen

Nu we in Halle voor het eerst sinds 2019 weer uitgebreid carnaval kunnen vieren, verwachten we nog meer feestvierders dan andere jaren. De Politiezone Zennevallei zet daarom extra personeel in om de verwachtte toestroom aan bezoekers te kunnen managen. Er wordt ook samengewerkt met andere lokale korpsen en de federale politie.

Daarnaast zorgt Halattraction voor uitgebreide feestruimte op de Beestenmarkt en de Maandagmarkt en extra feestruimte met muziek op het Cardijnplein. Zo kan het volk beter gespreid worden over verschillende pleinen.

De hulppost van het Rode Kruis en het veiligheidsdorp wordt verplaatst naar de gebouwen van het Heilig Hart en College (ingang op kruispunt Vuurkruisenstraat/ Handbooghof).

2000 parkeerplaatsen aan Colruyt

In samenwerking met Colruyt Group wordt aan het Wilgenveld een gratis parking met 2000 plaatsen voorzien voor bezoekers die op zaterdag of zondag naar carnaval komen. Zo willen we verkeersinfarcten voorkomen en de toegangswegen naar de binnenstad vrijhouden voor de hulpdiensten. Wie gebruik maakt van Waze wordt rechtstreeks naar de parking geleid en kan veilig parkeren op anderhalve kilometer van de binnenstad. Vanaf de parking hangen er wegwijzers die de bezoekers naar de stoet of feestpleinen leiden.