“Wat brengt de toekomst voor Carnaval Halle 2020 ?”

“Wat brengt de toekomst voor Carnaval Halle 2020 ?” 200 200 Carnaval Halle

"Wat brengt de toekomst voor Carnaval Halle 2020 ?"

Beste Carnavalisten, Beste Hallenaren,
Wat hebben we met zijn allen uitgekeken naar Carnaval Halle 2020. Alles stond klaar om er samen, ons feest van te maken. De apotheose van een heel jaar vriendschap gebundeld in een onvergetelijk lang weekend. Helaas zijn onze vooruitzichten doorkruist door het coronavirus. De afgelasting van Carnaval Halle en de Carnavalfoor was de enige mogelijkheid. Het was een harde beslissing om te nemen maar de enige juiste. Dat wordt nu dag na dag nog duidelijker.  Wij kunnen alvast meedelen dat de consequenties van de afgelasting nog wat werk vragen maar volledig onder controle zijn.
Ondertussen zien we dat de impact van dit virus zich laat voelen op alle facetten van onze samenleving. Het opvolgen van de raadgevingen die gecommuniceerd worden door de overheid is momenteel het beste wat we kunnen doen om deze crisis zo snel mogelijk te bedwingen. Het is essentieel om de verspreiding van het virus tegen te gaan.
Als organisator van carnaval Halle vinden we het belangrijk om de reeds geleverde inspanningen en de geïnvesteerde centen van de Halse carnavalgemeenschap ten volle tot hun recht te laten komen. Uit respect voor de carnavalgroepen kunnen we en willen we ons zeker geen half werk veroorloven. Tevens lijkt het ons nu niet aangewezen om carnavalgroepen, de stad en zijn inwoners nodeloos te belasten met de organisatie van een tweede carnavalsdriedaagse. Er zijn momenteel immers veel belangrijkere prioriteiten.  Maar dit najaar, van zodra de coronacrisis overwonnen is, zullen we effectief wel een groot carnavalfeest organiseren. Dit is een unieke situatie. Het zal dan ook een uniek feest worden. De vorm en de invulling moeten we nog bepalen. Zoals afgesproken gaan we dit doen samen met de carnavalgroepen, maar tijdens het carnavalfeest dit najaar zullen geen stoeten uitgaan.
We richten ook al onze blik naar 2021! Want dan stoen we é veneir, kleurrijker dan ooit, sterker dan ooit. 2021 zal geen carnaval worden voor in de geschiedenis boeken, het zal een encyclopedie worden op zijn eigen. En deze keer om de goede redenen. Ons team, Halattraction, zal tot het uiterste gaan om dat samen met de carnavalgemeenschap voor mekaar te brengen. Dat is een belofte.
Soame tegen het coronavirus,
Soame naar carnaval 2021!

Jos Appelmans