“Wie recycleert, wordt getrakteerd!”

“Wie recycleert, wordt getrakteerd!” 763 509 Carnaval Halle

“Wie recycleert, wordt getrakteerd!”

Iedereen is er zich natuurlijk van bewust dat komen feesten tijdens Carnaval Halle een grote afvalberg met zich meebrengt. De plastiek bekertjes voor dranken bepalen de overgrote meerderheid van de afvalberg doordat ze gewoon op de grond terechtkomen. Net daar moet aan gewerkt worden.

Zowel voor de stad Halle, de horeca en organisator Halattraction is het geen eenvoudige opdracht om het ecologisch alternatief met herbruikbare bekers zomaar te introduceren. Carnaval Halle is atypisch omdat de organisator geen dranken verkoopt tijdens carnaval Halle, er meerdere spelers zijn in het aanbieden van dranken en omdat het geen afgebakend terrein is. De wetgeving is niet voorzien op een evenement zoals Carnaval Halle en een pasklaar alternatief kan door de wetgever niet geboden worden.

Voor het carnavalsfeest van 2020 voorziet de stad Halle dan ook een overgangsregeling. Maar we dienen wel niet minder dan 90% van het afval dienen terug in te zamelen.

En daarvoor doen we beroep op onze carnavalisten!

Er zullen voldoende afvalzakken en – bakken voorzien worden door de Stad Halle en de horecazaken om uw afval terug in te zamelen.
Tip! Wie 20 lege bekers inzamelt en terugbrengt naar zijn favoriete kroeg, wordt bovendien beloond met een gratis biertje of frisdrank!

Wie recycleert, wordt dus getrakteerd!

We rekenen op jullie om ons evenement afvalarm te maken. Gooi je beker dus niet zomaar op de grond, maar deponeer ze in de afvalzak- of afvalbak.

Alvast bedankt.