De klokken van de Halse Beiaard luiden het Carnavalsweekend in…

De klokken van de Halse Beiaard luiden het Carnavalsweekend in… 568 377 Carnaval Halle

De klokken van de Halse Beiaard luiden het Carnavalsweekend in...

Ieder Halfvastenweekend klinkt er volop muziek op de Grote Markt. De muziek zorgt voor verbondenheid en vriendschap. Ook tijdens deze speciale editie willen we deze positieve boodschap verspreiden over de Halse binnenstad. Op het traditionele moment dat de Prins normaal uit de ton komt, willen we nu met een beiaardconcert hier naar verwijzen. De klokken van de beiaard van de basiliek van Halle zullen bespeeld worden door de stadsbeiaardier van de stad Mechelen en de stad Halle, Eddy Mariën. Open de ramen en laat samen met de lentezon, de muziek binnen in de huiskamer. Maar ook via onze facebookpagina kan je dit speciaal moment volgen.

De Beiaard zal bespeeld worden door de Halse Stadsbeiaardier Eddy Mariën. Hij werd geboren in 1962 en kreeg de eerste beginselen van piano en beiaard van zijn stiefvader Jef Rottiers. Eddy Mariën voltooide zijn pianostudies aan het Muziekconservatorium van Mechelen en studeerde nadien aan de Internationale Hogeschool voor Beiaardkunst te Mechelen, waar hij nu docent is.

Aan het Lemmensinstituut te Leuven behaalde hij de graad Meester in Muziek. Hij werd aangesteld als adjunct-stadsbeiaardier van Mechelen, beiaardier van Meise en stadsbeiaardier van Leuven en Halle. Onder zijn impuls kreeg Meise een volledig nieuwe beiaard.

Hij ondernam diverse concertreizen in Europa, Amerika en Nieuw-Zeeland en werd uitgenodigd voor congressen en festivals. Hij nam meerdere CD's op, waaronder Carillon and Guitar en Romantische beiaardmuziek. Met combinaties voor beiaard met gitaar, koperkwintet, vibrafoon en ballet kende hij een opmerkelijk succes.

Hij werd laureaat van de Koningin Fabiolawedstrijd (1987) en won de internationale beiaardwedstrijden in Nijmegen (1989) en Berlijn (1991).

SPEELLIJST :

1. Carnaval in Halle

– Boare mé e voantje

– We zen de prinsje, dei van Halle

– Always look at the bright side of life

2. Hoop op betere tijden

– You’ll never walk alone

– We zullen doorgaan

– Alle Menschen werden Brüder 

– We’ll meet again 

3. Verlangen

– Ik hou van u 

– Besame mucho (kus me veel)

– You’ve got a friend in me 

4. Aan onze moeders

– Mamma (bekend door Heintje)

– Och was ik maar bij moeder thuis gebleven

5. Vrolijke volksliedjes

– Liedje van de smidse 

– Reuzenlied

6. Afsluiter

– Boare mé e voantje

De thema’s worden aangekondigd door een overeenkomstig aantal klokslagen

Met Dank aan Eddy Mariën (Stadsbeiaardier Halle en Mechelen), de kerkfabriek Dhr De Coster, de Herauten, Mr. Stijn Hanssens (directeur van de muziekacademie en Andre Segers ( Stadsradio Halle).