Pronkzitting

De zaal loopt vlug vol met carnavalisten en buiten stedelijke delegaties. Bij het eerste bazuingeschal wordt het heel stil, deze kondigt de opening van de pronkzitting aan. Er loopt een koude rilling over mijn rug.

Eerst is er de intrede van de Voorzitter van Halattraction, de Prins en Prinses samen met het Mini-Prinsenpaar, Senioren Prinsenpaar, hofnarcissenpaar en mini hofnarcissenpaar. Als laatste komt de Burgemeester en het schepencollege.

Het groot moment is aangebroken om naar de speech van het Prinsenpaar te luisteren. Wat zullen ze dit jaar zeggen, wie krijgt de eerste pikuur enz. Ook de speeches van hun gevolg komen aan de orde.

Daarna volgt er zoals ieder jaar het optreden va de Halse zanger knapen (nl. het gemeentebestuur).

Het laatste woord is voor de Voorzitter, die naar gewoonte de mini vaantjesboer uitreikt aan een persoon die zich het voorbije jaar extra heeft ingezet voor Carnaval. De Voorzitter vraagt ook 1 minuut stilte voor alle kameraden carnavalisten, Prinsen, Prinsessen die ons in het jaar verlaten hebben. Dit is een zeer emotioneel moment en blijft het lijf kleven.

Het einde van de Pronkzitting komt in zicht. Het Prinsenpaar en hun gevolg, tekenen het guldenboek alsook alle jubilarissen. De receptie wordt voor geopend verklaard. Dit is een uitgelezen moment om aan de buiten stedelijke delegaties en vrienden goeiedag te zeggen en iedereen ne goeie carnaval te wensen.

Stiekem wordt er al naar de nieuwe kostuums gekeken van de aanwezige carnavalisten op de pronkzitting.

Alaaf,Alaaf,Alaaf !

Z.Z. Johan I

Onze sponsors